
1925 yılında İsviçre’de kurulan Migros adını yarı toptancı anlamına gelen Mi-gros kelimesinden almıştır. Kurucusu Duttweilder bu sektöre bir dükkanla değil 5 adet araçla başlamıştır. Tam anlamıyla bir başarı hikayesi olan Migros kurulduğu ilk yıllardan bu yana rakiplerinin satışlarını önemli ölçüde etkilemiştir. Çünkü o dönemler piyasaya oranla uygun fiyatlı satışlar yapmıştır. Bu sebeple halktan yoğun ilgi görmüştür. Peki Migros Türkiye’ye nasıl geldi? O dönemler dünyada İkinci Dünya Savaşı ve Kore Savaşı’nın sebep olduğu ekonomik krizler yaşanmaktaydı. Yükselen fiyatlar ülkemizde vatandaşı ekonomik anlamda zorlamış ve buna çözümler aranmaktaydı. O dönemin İstanbul Belediyesi İktisat Müdürü olan Ferruh İlter, Duttweilder ‘a mektup yazarak İstanbul’da bir şube açılması isteğinde bulunmuştur. Böylelikle 1954 yılında İsviçre’de de olduğu gibi kamyonlarla satış merkezleri oluşturulmuştur. Daha sonrasında İstanbul’da insanların yoğun ilgisiyle karşılaşan Migros için Vehbi Koç öncülüğüyle Koç Grup hisseleri devralmıştır. Migros mağazaları da 1975 yılında İstanbul ve İzmir’de açılmıştır.

Migros Çalışma Şartları
Kalitesi ve ürün çeşitliliğiyle Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden biri haline gelen Migros ‘un ülkemizde binlerce şubesi bulunmaktadır. Bu da demek oluyor ki binlerce insana iş istihdamı sağlamakta ve daima çalışanlarının sosyal haklarını koruyup gözetmektedir.
Full Time Çalışma Şartları
Günlük 8,5 saat çalışmaktadırlar. Yemek, çay molaları da bu 8,5 saate dahil edilmektedir. Full time personeller haftanın 1 günü izin yapmakta ve vardiyalı sistemle çalışmaktadırlar. Bu vardiya saatleri sabah 9:00- 18:00 ve öğleden sonra 16:00 – 22:00 arasıdır. Mağaza yöneticileri tarafından personellerin çalışma saatleri düzenlenmekte olup şubeler arasında değişkenlik gösteren şartlar da olabilmektedir. Bir yılını doldurmuş olan bir personel 14+2 gün yıllık izin kullanabilmektedir.
Part Time Çalışma Şartları
Haftalık olarak 30 saat mesailerini doldurma zorunluluğu bulunmaktadır. Hafta içi günlük 4 saat çalışırken hafta sonu 1 gün ise tam gün çalışmaktadırlar.
Migros Personel Alımı
Öncelikle Migros’un hangi kadrolarda personel alımı yaptığından bahsedeceğiz. Personel kadrosu hali hazırda geniş olan firma, pandemi döneminden sonra online siparişe olan talebin artmasıyla istihdam sahasını da genişletmiştir.
Bu firmada çoğunlukla kasiyer alımı yapılmaktadır. Bunun dışında depo sorumlusu, reyon sorumlusu, stok yöneticisi, muhasebeci, kasap ve manav sorumlusu güvenlik gibi departmanlara başvuru yapabilmek de mümkündür.
Peki başvuru nasıl yapılır? İnsan kaynakları tarafından ihtiyaç olan şubeler için ilanlar verilmektedir. Genelde kariyer sitelerinden verilen bu ilanlara başvurulur. Daha sonrasında yapılan görüşmeler sonucunda personel alımı gerçekleştirilmektedir.
Migros İş Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
Sağlık raporu
Diploma belgesi fotokopisi
Askerlik durum belgesi
Kimlik fotokopisi
Vesikalık fotoğraf
İkametgah belgesi
Adli sicil kaydı
Migros Personel Maaşları
Ülkemizde yıllardır büyük bir iş istihdamı sağlayan ve günden güne kadrosunu genişleten firma her daim personellerinin maaş konusundaki beklentilerini karşılamaya çalışmaktadır. Çoğu rakip firmadan farklı olarak okul masraf yardımı, yıllık izin harçlığı, deterjan yardımı, gıda çeki, yol ücreti, prim gibi ek ödemelerle çalışanlarının giderlerine katkıda bulunmaktadır.
Çalışan market sorumlularının maaşı 5500-7000 TL civarındadır. Mağaza müdür maaşı 7.000-10.000 TL ; bölge temsilcilerinin maaşı 8000-12000 TL arasındadır.
Bir yanıt bırakın