
Sanayi ve endüstride meydana gelen gelişmeler; Her geçen gün yeni bir meslek kolunun dolayısıyla yeni bir alanının ve ustalık gerektiren bir mesleğin doğmasına neden olmaktadır. Bunlardan birisi de argon kaynakçısıdır. Son zamanlarda bir çok ilan sitesinde karşılaştığımız argon kaynakçı ilanları nedeniyle argon kaynakçı maaşları hızla araştırma konusu olabilmektedir. bizde bu yazımızda sizler için argon kaynakçısı maaşları konusunda araştırmalar yaptık. Ancak meslek kolunun henüz yeni sayılabileceğinden dolayı, argon kaynakçısı nedir, argon kaynakçısı ne yapar, argon kaynakçası nasıl olunur? gibi soruları yanıt vermekte fayda vardır. Her ne kadar genel olarak kaynakçılık mesleği olarak nitelendirilmekte ise de. Diğer kaynak çeşitlerinden faklı yönleri bulunmaktadır. Bu nedenle öncelikle argon kaynak nedir sorusuna yanıt verelim.

Argon Kaynak Nedir?
Uluslar arası anlamı olarak argon kaynak tungsten ınert gas olarak da bilinmektedir. Elektrotlar vasıtasıyla yapılan diğer kaynak türlerinin aksine argon kaynak yapılırken; Kullanılan elektrotlar eritmeksizin kaynak yapılan materyallerin eritilmesi sonucu yapılan kaynak türüdür. Günümüzde genellikle ağır sanayi ve endüstri alanında kullanılmaktadır. Çalışma alanında kaynak yapılacak materyallerin daha sıkı bir bağlantı sağlaması ve ömrünün daha uzun olması amacı ile argon gazı kullanılmaktadır. Bu nedenle de ülkemizde çok argon kaynak olarak adlandırılmaktadır.
Argon Kaynakçısı Nedir?
Yukarıda argon kaynak nedir? başlığında belirttiğimiz gibi diğer kaynak çeşitlerinden farklı uygulama ve taktikleri bulunan bir kaynak çeşididir. Bu nedenle argon kaynakçısı nedir? sorusuna en kısa olarak bu alanda tecrübe ve bilgi sahibi olan kişilere argon kaynakçısı denilir. Şeklinde cevap vermek mümkündür.
Argon Kaynakçısı Nasıl Olunur?
Diğer bir çok meslekte olduğu gibi argon kaynak alanında da usta unvanını alabilmek için en önemli kriter tecrübedir. Bu alanda teorik bilgiler genellikle meslek kurslarında veya meslek liselerinde verilmektedir. Ancak en önemli unsur tecrübe olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca bu alandaki tecrübe argon kaynakçısı maaşları konusunda da etkilidir. Bu nedenle bu alanda gerekli teorik eğitimlerin eksiksiz bir şekilde alınmasına müteakip belirli bir süre bu alanda çalışmak argon kaynakçısı olabilmek için yeterlidir.
Argon Kaynakçısı Ne Yapar
Diğer kaynak çeşitlerine göre argon kaynak daha çok ağır sanayi, demir çelik fabrikaları veya tersanelerde karşımıza çıkmaktadır. Daha önce de belirtildiği gibi argon kaynakçısı çalışma esnasında argon gazı kullanması nedeniyle daha dikkatli ve özverili olarak çalışması gerekmektedir. Bunun paralelinde argon kaynakçısı maaşları da diğer kaynakçı maaşlarına göre değişmektedir. Bu bilgiler ışığında argon kaynakçısı ne yapar? sorusuna daha çok ağır sanayi ve tersanelerde görev alır. Şeklinde cevap vermek mümkündür.
ARGON KAYNAKÇISI MAAŞLARI
Yukarıda argon kaynak hakkında vermiş olduğumuz bilgilerden de anlaşılacağı üzere kısmen de olsa farklı bir teknik ile yapılan kaynak türüdür. Bu nedenle kaynakçı maaşları kapsamında nitelendirilen argon kaynakçısı maaşları da farklılık gösterebilmektedir. Genellikle usta ve kalfa olarak bir ayrım ile belirtmek gerekirse argon kaynak ustası maaşları günümüzde 10.000.00 TL ile 20.000.00 TL arasındadır. Ancak argon kaynak kalfası maaşları yaklaşık asgari ücret düzeyindedir.
Argon Kaynakçı Yevmiyesi
Günümüzde bir çok alanda olduğu gibi kaynakçılık sektöründe de günü birlik çalışma ihtiyacı duyulabilmektedir. Bu nedenle argon kaynakçısı maaşları kadar argon kaynakçı yevmiyesi de merak edilen konulardandır. Yapmış olduğumuz araştırma neticesinde argon kaynakçısı yevmiyesi ortalama olarak günlük 300 TL civarındadır.
Argon Kaynakçı İş İlanları
Her geçen gün artan ihtiyaçların paralelinde argon kaynakçı iş ilanlarına sıkça rastlanmaktadır. Bunlar arasında özel iş ilanları siteleri olabilmektedir. Ayrıca işkur resmi web sitesinde de argon kaynakçı iş ilanlarına rastlamak mümkündür.
Bir yanıt bırakın